Somnul bebelusilor: la ce sa te astepti?

Somnul bebelusilor reprezinta un subiect provocator pentru toti parintii. Cat ar trebui sa doarma bebe la varsta de 3 luni? Oare doarme prea mult sau prea putin? Oare are prea putine somnuri pe timp de zi?

Sunt doar cateva intrebari care au trecut la un moment dat prin capul oricarui parinte. Cand crezi ca s-a reglat somnul, apare un dintisor care provoaca disconfort sau intervine o regresie a somnului care iti da peste cap toata lumea. Important este sa nu te panichezi si sa te informezi foarte bine in legatura cu somnul bebelusului pentru a sti la ce sa te astepti.

Acorda o atentie deosebita conditiilor de somn.

Multi parinti se entuziasmeaza si incep procesul de amenajare camera copil inca dinainte de a se fi nascut bebelusul, doar ca sa isi dea seama in primele luni ca nu asigura cele mai bune conditii de somn.

Bebe are nevoie de lumina naturala pe timpul zilei si de intuneric pe masura ce se lasa seara, pentru a induce starea de somnolenta. Camera bebelusului nu trebuie sa fie foarte colorata sau aglomerata.

Nu uita ca ei sunt intr-un plin proces de adaptare in noua lume si culorile ii suprastimuleaza – nu ar trebui sa te mire faptul ca bebe este agitat intr-un patut cu o lenjerie cu desene si cu tot felul de jucarii pe langa el.

Temperatura prea ridicata sau infofolirea bebelusului reprezinta alte motive pentru care somnul nu este atat de linistit si odihnitor pentru el.

Nu te panica prea tare in perioada regresiilor.

Regresia somnului la bebelusi este un fenomen normal ce apare in cele mai importante etape de dezvoltare.

Specialistii sustin ca orice bebelus se confrunta cu 4 regresii ale somnului: la 4 luni, la 8 luni, la 12 luni si la 18 luni. Desi nu poate fi prevenita in niciun fel, se manifesta diferit – unii bebelus trec printr-un dezechilibru major al somnului, in timp ce altii trec prin aceasta regresie fara sa se abata prea mult de la programul obisnuit de somn (in unele cazuri nici macar parintii nu isi dau seama ca a fost vorba de o regresie a somnului).

Nu este cazul sa te panichezi, regresia somnului dispare la fel de brusc si de rapid precum a aparut.

Recunoaste semnele oboselii.

Ca sa nu te copleseasca oboseala, ar fi bine sa te tii de programul de somn al bebelusului si sa recunosti primele semne ale oboselii: scaderea brusca a energiei, aparitia irascibilitatii, bebe se freaca la ochi, casca, se sprijina de parinte sau de orice alt obiect. Daca nu incerci sa il culci in acest moment in care toate semnele sunt prezente, iti va fi mult mai greu mai tarziu.

Incearca sa te bucuri de momentele petrecute alaturi de noul membru al familiei si sa nu lasi momentele grele sa te copleseasca. Peste cativa ani nici nu iti vei mai aduce aminte de cum s-a manifesta prima regresie de somn a lui bebe.

Autor:https://organic-agency.ro/contact/

Similar Articles

Comments

Cele mai populare