Ce este important de stiut inainte de a alege vinul potrivit pentru un eveniment? Iata mai multe informatii de interes pentru tine!
Maestrul britanic al vinului, criticul M. Broadbent, spunea: „A bea un vin bun cu mancare buna intr-o companie buna este una dintre cele mai civilizate placeri ale vietii” si intr-adevar asa este, vinul fiind o componenta integranta a oricarei ocazii.
Cu atat de multe soiuri, alegerea potrivita pentru evenimentul tau poate parea descurajanta. Inainte de a apela la cel mai apropiat somelier, VinoItalia.ro va ofera in randurile ce urmeza cateva sugestii pentru a va usura planificarea.
Daca vorbim de un eveniment cu un numar mare de invitati, trebuie luat in considerare ca vinurile au o gama larga de preturi, precum si invitatii o paleta foarte colorata de preferinte. Prima componenta a selectarii in acest caz este sa va asigurati ca achizitia se incadreaza in bugetul dvs. pentru eveniment.
Va fi un open bar, vin si bere, doar vin sau doar un toast? Odata ce ati stabilit cheltuielile, colaborati cu furnizorul de servicii de catering pentru a selecta vinurile conform meniului stabilit si intr-o gama de pret adecvata bugetului agreat.
Atunci cand alegeti vinul perfect pentru evenimentul in cauza, este important sa aveti in vedere meniul ales. Vechea zicala potrivit careia rosul merge doar cu friptura si sos de paste rosii, in timp ce albul functioneaza doar cu pui si peste este demodata. In combinarea vinului cu mancarea, concentrati-va mai degraba pe echilibru.
Alimentele mai bogate si mai consistente functioneaza bine cu soiuri mai grele si mai complexe, cum ar fi cotletele de miel sau marsala de pui asociate cu un suculent Cabernet Sauvignon. Sau lejeritatea unui peste alb precum codul acoperit cu un sos picant ce se echilibreaza frumos cu un Chardonnay crocant.
Greutatea alimentelor poate fi determinata de cantitatea de grasime continuta de acestea, fie ca este vorba de tipul de carne, metoda de gatire, condimente sau sos. Estimarea greutatii vinului se bazeaza pe continutul de alcool, culoare si soiul de struguri – cu cat fiecare element este mai intens, cu atat vinul ales va fi mai corpolent.
De cele mai multe ori, alegerea unei singure varietati de rosu, alb si spumant sau rose simplifica planificarea evenimentului si satisface oaspetii in egala masura. Pentru vinul alb, alegeti unul usor si proaspat, cum ar fi un Sauvignon Blanc. Pentru rosu, alegeti unul care este fructat si usor ca un Pinot Noir.
Pentru a adauga putina atitudine acidulata, selectati un prosecco care este bland si nu prea uscat; Rosé a devenit o tendinta de vin pe tot parcursul anului, cu popularitatea sa usoara si fructata. Aceste soiuri au un spectru larg si se potrivesc bine cu o gama bogata de alimente.
Daca planuiesti o aventura sofisticata cu o masa completa, vinul poate juca un rol fundamental. Luati in considerare asortarea unui vin diferit pentru fiecare fel culinar.
Pentru o masa eleganta cu sase feluri, inclusiv aperitive, supa, salata, fel principal si desert, poate fi servita o gama darnica de sortimente. Lucrati cu furnizorul dvs. pentru a asocia fiecare fel de mancare cu un vin diferit, care se completeaza unul pe celalalt. Luati in considerare vinurile locale din regiunea dvs. sau oferiti o varietate globala in functie de selectia meniului dvs.
Oaspetii vor fi cufundati intr-o adevarata experienta gastronomica
Exista o tema speciala sau ocazia este sezoniera? Potriviti vinul in consecinta. Poate ca va gazduiti o petrecere cu tema „Think Pink” in sprijinul pozitivitatii sau organizati un „Baby Girl Shower”. Serviciul de catering poate servi aperitive in nuante de roz impreuna cu un Rosé festiv. Craciunul atrage bastonase dulci, prin urmare, paharele de soiuri rosii si albe imbunatatesc aspectul si senzatia petrecerii.
Evenimentul tau este o petrecere la gratar? Un vin de Sicilia cum este Cembali sau Iselis Monica di Sardegna de pe taramurile Sardiniei se potrivesc bine cu friptura; un Malbec precum Terroir Selection sau un Chardonnay cum e Salina scot in evidenta un pui la gratar.
Pentru o cina romantica si speciala poti alege oricand ceva versatil, precum un rosu sec cum este Turriga Isola sau un prosecco superior cum este Jeroboam Brunei Valdobbiadene pentru o masa aniversara mai mare.
O intalnire de domni? Nicio problema, pentru un vin de trabuc poti incerca un Orgno Merlot Veronese, iar daca doar o intalnire cu prietenii la un desert de casa era in plan, te invitam sa iti alegi un vin de desert din oferta noastra.
La sfarsitul zilei, cel mai important aspect al incorporarii vinului in evenimentul dvs. este sa va asigurati ca va bucurati de el. Alegeti vinul care va place si doriti sa il savurati.
Vinoitalia.ro va sfatuieste, de asemenea, ca, daca aveti un vin preferat, sa va asigurati ca acesta face parte din meniul ales.
Indiferent daca vinul este de la crama preferata, o sticla specifica care pastreaza o amintire speciala sau una pe care tocmai ai gustat-o si ai iubit-o, ea apartine evenimentului tau si poarta amprenta personalitatii tale.
Ma bucur ca am descoperit acest articol care dezvaluie informatii importante si relevante despre subiectul discutat. Ideile prezentate sunt bine argumentate si sustinute de exemple concrete, ceea ce adauga credibilitate textului. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de tema propusa.
Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa prezinte informatiile intr-un mod clar si usor de inteles, facand lectura placuta si captivanta. Sunt impresionat de profunzimea cercetarii si de detaliile furnizate.