Stilul marocan, cu culorile sale vibrante, modelele complexe si alura exotica, a devenit o alegere atemporala si din ce in ce mai populara pentru designul interior. 

Fuziunea mestesugului traditional cu tendintele moderne creeaza o atmosfera calda si primitoare. Injectarea stilului marocan in casa ta nu necesita o revizie completa; in schimb, este vorba despre incorporarea strategica a catorva elemente cheie. Iata cateva idei care sa te ajute sa integrezi stilul marocan in casa ta.

1. Imbratiseaza culorile si modelele bogate

Designul marocan este renumit pentru utilizarea indrazneata a culorilor si a modelelor complicate. Suntem siguri ca nu doar o data ai dat peste imagini pe social media cu decoruri marocane in care debordeaza albastrul profund, rosul vibrant si verdele luxuriant sunt nuante distinctive. 

Ia in considerare incorporarea acestor culori in decorul tau prin textile, perne, covoare pufoase si arta de perete. Modelele marocane, cu forme geometrice si motive elaborate, pot fi introduse prin tapet, gresie sau chiar ca modele sablonate pe mobilier.

2. Mobilier si accesorii ornamentate

Mobilierul marocan se caracterizeaza prin detaliile sale ornamentate si atractivitatea lucrata manual. Daca esti in cautarea unei astfel de comori autentice, atunci o piesa de exceptie precum un taburet puf care poate tine loc si de masuta de cafea poate transforma instantaneu camera de zi. 

Nu uitati de accesorii – felinarele, oglinzile si ecranele decorative cu modele de inspiratie marocana pot adauga o nota de autenticitate.

3. Magia de iluminat marocan

Lampioanele marocane si corpurile de iluminat sunt elemente emblematice ale acestui stil, adesea in nuante metalice precum auriu, argintiu sau cupru. Ia in considerare agatarea unui pandantiv uimitor din metal, pentru a proiecta modele fascinante pe pereti si tavane. 

Lampile de podea si de masa cu nuante de mozaic sau vitralii pot crea o stralucire ambientala, adaugand la senzatia generala exotica a spatiului.

4. Textile de lux

Textile moi si luxoase sunt parte integranta a decorului marocan. Introdu covoare pufoase din lana cu modele complicate sau un covor marocan traditional cu o paleta colorata. 

Stratificarea textilelor, cum ar fi paturile si pernele de podea cu detalii brodate, creeaza o atmosfera confortabila si primitoare. Amesteca si potriveste modele pentru a obtine acel aspect eclectic marocan.

5. Arta si decor de perete

Decoreaza peretii cu arta marocana, tapiserii sau oglinzi cu rame complicate. Modelele geometrice si caligrafia araba sunt teme comune in decorul de perete marocan. Luati in considerare o oglinda mare si ornamentata ca punct focal sau o colectie de piese mai mici aranjate intr-un stil de galerie.

6. Infuzia de plante si elemente naturale

Integreaza plante si elemente naturale in spatiul tau de inspiratie marocana. Plantele in ghivece de teracota, cum ar fi palmierii sau suculentele, adauga o nota racoritoare. Luati in considerare incorporarea materialelor naturale precum ratanul, cosurile tesute sau lemnul sculptat pentru a completa culorile si modelele vibrante.

Injectarea stilului marocan in casa ta este o calatorie captivanta de imbinare a bogatiei culturale cu estetica contemporana. Imbratisand caldura si autenticitatea stilului marocan, poti crea o casa care se simte ca un refugiu captivant, plin de farmec si eleganta atemporala.

3 thoughts on “Te gandesti sa redecorezi? Afla cum poti aduceti stilul marocan in casa ta.

  1. Un alt aspect interesant al articolului este faptul ca ofera sfaturi practice si exemple concrete de elemente pe care le poti integra in designul interior pentru a recrea atmosfera specifica Marocului. Astfel, cititorii pot avea o viziune clara asupra modului in care ar putea arata casa lor dupa redecorare.

  2. Am apreciat modul detaliat in care sunt prezentate cele patru elemente principale ale designului marocan: culoarea, tesaturile, mobilierul si decoratiunile. Aceste informatii ajuta cititorii sa inteleaga mai bine esenta acestui stil decorativ si cum pot aplica aceste principii in propria locuinta.

  3. Articolul ofera informatii foarte utile despre cum sa aduci stilul marocan in casa ta, pornind de la culori si texturi specifice pana la elemente de decor caracteristice. Este o sursa excelenta de inspiratie pentru cei care doresc sa redecoreze si sa aduca un aer exotic in locuinta lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *