Metode rapide, eficiente si naturale prin care puteti scapa de furnici

In decursul lunilor calduroase si ploioase, unii proprietari ar putea descoperi mii si mii de furnici ce incearca sa le invadeze casele sau gradinile. Conform unui raport eliberat de Proiectul Texas Imported pentru Gestionarea si Cercetarea Coloniilor de Furnici, aceste insecte au o natura sociala, deoarece traiesc in colonii; in functie de specie, musuroiul este format din cateva mii pana la cateva milioane de furnici.Pe scurt, exista diferite tipuri de furnici, cel mai frecvent intalnite fiind cele care invadeaza case. Speciile care defileaza prin caminele voastre sau prin zona gradinii sunt furnica tamplar, Crematogasterul, furnica de trotuar, furnica faraon si furnica de casa urat mirositoare.

Furnicile care ne napadesc casele sunt nu numai neplacute la vedere, dar si periculoase, deoarece ne pot contamina rezervele de mancare, ne pot avaria mobila si proprietatea sau pot cauza intepaturi dureroase si iritatii in urma muscaturilor. Aceste mici insecte ar putea afecta serios si plantele.

Procesul de eliminare a furnicilor poate deveni foarte frustrant. Binenteles, exista pesticide create pentru a le extermina, dar acestea contin chimicale posibil daunatoare oamenilor, animalelor sau mediului. Din fericire, evolutiile si inovatiile tehnologice au permis oamenilor sa creeze tehnici si produse ce pot controla populatia de furnici intr-un mod sigur si eficient. Aceste solutii complet naturale ar putea necesita mai mult timp pentru a extermina complet invadatorii, dar vor garanta rezultate de lunga durata.

In acest articol va vom oferi 10 metode naturale pentru a scapa de furnici!

1. Scortisoara
Scortisoara este un repelent puternic anti-furnici. Mirosul sau specific descurajeaza furnicile de a mai intra in casa si in sfarsit, de a mai invada bucataria.

Bazandu-ne pe un studiu efectuat in 2014 de catre Jurnalul Intern pentru Publicatii si Cercetari Stiintifice, uleiurile esentiale cu scortisoara au demonstrat rezultate promitatoare cand au fost utilizate sub forma de repelent si sub forma de insecticid.

2. Otetul de vin alb
Otetul de vin alb este un ingredient ce va scoate pe usa toate acele furnici enervante. In primul rand, furnicile nu suporta aroma puternica a otetului. Mai mult, mirosul sau le va masca urmele, fiindu-le mai greu sa se orienteze.

Otetul ar putea fi folosit sub forma de solutie pentru spalarea podelelor, a pervazurilor de la ferestre si a blaturilor de la bucatarie. Astfel, veti bloca accesul furnicilor pe toate suprafetele din casa.

3. Borax
Boraxul este un produs extrem de toxic pentru furnici. Il puteti utiliza sub forma unei instiintari de evacuare a locatarilor nedoriti din casele sau gradinile voastre. De obicei, furnicile se vor simti atrase de Borax, dar atunci cand incep sa il ingereze, produsul le va omori incet.

4. Lamaie
Incercati sa aplicati lamaie in zonele si pe suprafetele unde va doriti sa nu mai vedeti furnici. Mirosul citric al lamaii le va scurta plimbarea pe dulapurile din bucatarie. Proprietatea puternic acida a lamaii va masca si urmele furnicilor, facandu-le sa se piarda si sa deraieze de pe drumul lor obisnuit.

5. Izma
Izma este un repelent natural anti-insecte, deci va reusi in mod eficient sa va scape si de furnici. Acestora nu le place mirosul mentolat al izmei, fiindu-le dificil sa mai miroasa si altceva. Le va fi mai greu sa detecteze si alte surse de hrana din casele voastre.

6. Pamant de diatomee
Pamantul de diatomee sau PD functioneaza minunat sub forma de repelent anti-furnici. Pudra este alcatuita din resturi fosilizate de fitoplancton marin.

7. Coaja de castravete
Un alt ingredient vechi de cand lumea, utilizat pentru indepartarea furnicilor este coaja de castravete. Furnicile simt repulsie fata de castravete. Dintr-un oarecare motiv, nu pot suporta gustul acestei legume. Castravetele amar este ideal daca va doriti sa scapati de furnici, dar si cel normal va functiona.

8. Ardeiul iute
La fel de utila este si metoda bazata pe ardei iute. Natura incontestabil de puternica a ardeiului iute are abilitatea de a distruge semnalele chimice de care furnicile depind atunci cand incearca sa detecteze mancare, un adapost sau alte locuri prielnice lor. Fara un sistem adecvat de semnalizare pentru a le indruma pe calea corecta, furnicile nu vor reusi sa supravietuiasca si vor cauta alte locuri pentru a gasi mancare.

9. Sapun lichid
Sapunul lichid sau cel de spalat vase reprezinta o alta solutie impotriva furnicilor. Ajuta prin faptul ca le sufoca, deci acestea vor incerca sa scape cat mai pot. Ati putea incerca sa folositi sapun lichid si cand vreti sa scapati de gandacii de bucatarie.

10. Pastrati casa curata
Sfatul suprem pentru a preveni si pentru a scapa cu succes de invazia de furnici din casa este sa faceti curat in fiecare zi.

– Asigurati-va ca toate suprafetele; podelele, blaturile dulapurilor de la bucatarie si dulapurile propriu-zise nu sunt prafuite, murdare sau dezordonate;

– Tineti toate containerele pentru mancare inchise cu un dop ermetic, in special pe cele in care tineti ingrediente dulci, precum siropul, zaharul, mierea sau oricare alt aliment ce ar putea atrage usor furnicile;

– Curatati imediat orice urme de sucuri naturale din fructe sau de bauturi ce contin zahar;

– Acoperiti mancarea pe care o lasati in bucatarie. Ar trebui sa puneti bolurile cu mancare pe farfurii, in care sa puneti putina apa. Astfel, veti impiedica furnicile sa mai ajunga la mancare;

– Cel putin o data pe saptamana, curatati toate suprafetele de mobila si pervazurile;

– Nu lasati niciodata vase murdare in chiuveta;

– Nu lasati umezeala sa se depuna pe blaturile dulapurilor din bucatarie sau pe alte suprafete;

– Cosurile de gunoi ar trebui inchise sau ermetizate atunci cand nu le folositi;

– Gasiti micile crapaturi sau scobituri din jurul usilor, colturilor sau ferestrelor. Incercati sa le astupati cu calti, vaselina rectificata sau orice alt tip de substanta ermetizanta ce va va pazi casa de furnici.

Similar Articles

Comments

Cele mai populare