Alegerea elementelor care alcatuiesc o camera este cheia realizarii aspectului dorit. Mobilierul care da viata, perdelele care ofera un plus de personalitate si mai ales iluminatul sunt cheia realizarii unor spatii care sa se potriveasca gusturilor si nevoilor noastre.

Prin urmare, este bine sa alegi cele mai bune lampadare, care sa te ajute sa obtii rezultatele dorite.

Lampadarul pentru sufragerie este un element care face posibila obtinerea unei lumini ambientale care iti permite sa creezi colturi calde si confortabile in care sa te lasi dus de momente de relaxare si confort.

Tipul de lampadar de podea ales pentru sufragerie determina modul in care lumina va umple camera respectiva si de aceea este reocmandat sa alegi lampadare interesante si eficiente.

Cum vei utiliza lampadarul de podea

Cand alegi o veioza pentru sufragerie sau o lampa de podea, primul lucru pe care ar trebui sa-l iei in considerare este modul in care o vei utiliza. Vrei sa lumineze o mare parte a camerei?

Ai prefera sa ofere lumina doar unei zone destinate citirii sau lucrului? Vrei sa creeze un spatiu intim intr-un colt al sufrageriei? Alege lampadarul de sufragerie in functie de obiectivul pe care trebuie sa il indeplineasca si vei obtine ceea ce doresti in legatura cu aspectul casei tale.

Astfel, de exemplu, daca ceea ce vrei este este sa iluminezi doar o anumita zona a camerei, cea mai buna optiune este un lampadar cu un brat reglabil, deoarece face posibila directionarea fasciculului de lumina catre punctul in care este necesar.

Daca ideea pe care o ai in minte este sa poti directiona lumina catre tavan pentru a crea o atmosfera difuza, cea mai buna optiune este un lampadar de podea pentru sufragerie, cu un brat reglabil spre tavan.

In acest fel poti avea un element decorativ capabil sa creeze o atmosfera intima si calda oricand vrei.

Tine cont de alte elemente ale camerei

Tine cont de culoarea peretilor si a podelei. In functie de culorile care domina camera, poate fi necesar sa folosesti una sau mai multe veioze, sau lampadare pentru living mari, in functie de punctele de lumina pe care vrei sa le ai.

Daca peretii sunt vopsiti in culori inchise, camera va parea mica si acest lucru poate fi contracarat prin plasarea unui lampadar pentru living, care lumineaza in mod adecvat acesti pereti. Combinand corect iluminarea si culorile, poti obtine o senzatie placuta in camera de zi si un mediu relaxant.

Din ce material poate fi facut lampadarul

Selecteaza materialul lampadarului, care se potriveste cel mai bine aspectului camerei de zi.

Lampadarele de podea pentru sufragerie pot fi realizate din diverse materiale precum metal, plastic, hartie, tesatura, sticla etc.

Intretinerea necesara pentru lampadarul respectiv va depinde de materialul din care este fabricat, un alt aspect de care ar trebui sa tii cont atunci cand selectezi acest articol. Finisajele, materialele utilizate la fabricarea si designul sau trebuie sa mentina stilul camerei, astfel incat sa nu fie un element discordant.

Lampadarul de podea perfect pentru sufragerie este unul care se integreaza in uniformitatea acestei camere, care aduce lumina fara a perturba stilul.

Cum alegi abajurul unui lampadare

Tipul de abajur este important. Exista diferite tipuri de abajururi pe piata pentru veioze. Exista abajururi in stil japonez, care se lasa foarte mult pe picior, cu o deschidere superioara sau inferioara, care lumineaza mai mult in jos, etc. Stilul camerei va determina cel mai potrivit tip de abajur.

Alege lampadare care au intensitate reglabila

Unele camere, cum ar fi camera de zi sau dormitorul necesita intensitati de lumina diferite, in functie de activitatea desfasurata in spatiu. Pentru acest scop ar trebui sa alegi lampadare LED.

Pentru a realiza medii diferite si a economisi cheltuieli, iti recomandam modele care includ sisteme reglabile (pentru a controla intensitatea luminii).

Exista modele care integreaza o lumina generala si un brat suplimentar, altele cu becuri diferite care iti permit sa directionezi fasciculul de lumina spre diferite puncte, lampadare cu o parte superioara flexibila a piciorului pentru a directiona iluminarea.

Una dintre noutatile lampadarelor de podea sunt modelele care incorporeaza un port USB pentru a incarca telefonul mobil, tableta sau orice alt dispozitiv precum si o masa sau un raft.

Cum alegi becurile pentru lampadare

Alegerea tipului de bec este esentiala pentru a economisi energie si consum. In becurile pentru veioze distingem:

• Halogen: aprindere instantanee, ofera lumina naturala, dar emit si caldura. Viata lor utila este de aproximativ 2.000 de ore si consuma cu 30% mai putin decat cele cu incandescenta. Priza cu halogen R7 este una utilizata in mod obisnuit la lampile de podea.

• Fluocompacte (consum redus): au o durata de viata utila cuprinsa intre 6.000 si 10.000 de ore si consuma cu pana la 80% mai putin decat cele cu incandescenta. Dureaza cateva secunde pentru a atinge puterea maxima, asa ca sunt recomandate pentru utilizare pe termen lung.

• LED: sunt cele mai eficiente. Au o durata de viata de pana la 50.000 de ore si consuma cu pana la 80% mai putin comparativ cu un bec traditional cu incandescenta. Nu genereaza caldura, reproduc foarte bine culorile si rezista la un numar mare de cicluri (de cate ori lumina este aprinsa si oprita).

• LED integrat: aceste lampi incorporeaza tehnologia LED integrata, cea mai eficienta (consuma cu pana la 80% mai putin decat becul cu incandescenta traditional) si durabila (pana la 50.000 de ore).

Cum se intretine un lampadar

Sterge praful de pe baza lampadarului cu o carpa umeda (cu lampa deconectata). Curatarea ecranelor difera in functie de material:

• Tesatura: aspira cu grija sau foloseste spuma de curatare uscata.
• Hartie: sterge doar cu o carpa curata sau cu o perie cu pudra de talc, daca sunt pete.
• Pergament: se curata cu un burete umed.

Tinand cont de toate aceste aspecte iti va fi foarte usor sa alegi cea mai buna varianta de lampadar pentru tine. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de stilul de amenajari interioare adoptat in incaperea in care vrei sa pui lampadarul.

{{clean2}}