Care este procesul de tratare a apei de la robinet? Cu ce sa inlocuiesti apa imbuteliata? Poti scapa pentru totdeauna de rugina, nisipul si depunerile din fierbator?

Daca vrei raspunsuri la aceste intrebari, citeste in continuare. Vei afla ce este un filtru de apa cu osmoza inversa si cum functioneaza. In plus, vei afla care sunt avantajele utilizarii acestuia.

Ce este procesul de osmoza inversa?

Furnizorii de apa iau masuri pentru purificarea acesteia. Cu toate acestea, acest tratament nu este suficient de eficient pentru a scapa de factorii care pot afecta negativ sanatatea. 

Acestea sunt tot felul de bacterii, virusi si murdarie gasite in conductele care duc la robinet. In plus, prezenta metalelor grele daunatoare este destul de frecventa. 

Prin urmare, cel mai bun mod de a scapa de ele sunt celebrele filtre apa osmoza inversa

De obicei, sunt instalate direct in bucatarie sub chiuveta, deoarece aici are loc principalul aport de apa in scopuri alimentare. 
Functionarea lor se bazeaza pe utilizarea unor membrane speciale care garanteaza o eficienta ridicata de filtrare. 

Capteaza particule mai mici de 0,0001 microni. Prin comparatie, dimensiunile bacteriilor variaza de la 0,2 la 1 micron, iar virusii de la 0,02 la 0,4 micron. Datorita acestui fapt, trece doar apa curata. 

Cum functioneaza filtrele de apa cu osmoza inversa?

Apa de la robinet furnizata se varsa in instalatie sub o anumita presiune. Apoi este filtrata prin suprafata membranei osmotice. Orice impuritati sunt captate si evacuate impreuna cu restul apei in sistemul de canalizare. 

Prin urmare, este necesar sa conectezi acest tip de filtru de apa acasa la sistemul de apa si canalizare. 

In aceasta etapa, vei scapa si de:
• fier, plumb si alte metale grele,
• pesticide
• virusi si bacterii.
• nitrati

In plus, vei evita mirosurile neplacute cauzate de concentratia mare de clor. Apa perfect curata este potrivita pentru baut fara fierbere. 

Avantajele filtrelor de apa prin osmoza inversa

Cele mai mari avantaje ale acestei solutii sunt:

• eliminarea mirosurilor si a gusturilor neplacute datorita insertiei de carbon,
• vei economisi bani si vei proteja mediul inconjurator, pentru ca nu vei mai cumpara apa
• reducerea duritatii tipice apei de la robinet,
• eliminarea pesticidelor, nitratilor si nitritilor.

Exista si anumite voci care sunt contra acestor filtre, dar toate aceste infirmari sunt doar mituri, dupa cum vei observa:

Se spune ca osmoza inversa elimina minerale esentiale din apa, precum calciul si magneziul. Concentratia acestora in apa de la robinet depaseste maximele admise si in cantitate mare, duc la aparitia pietrelor la rinichi. Si, asa cum se stie, alimentele sunt sursa principala a completarii necesarului de minerale din corp.

Se crede ca apa purificata nu are un gust bun. Si, chiar daca dupa osmoza inversa are un gust neutru, trecerea acesteia printr-un cartus cu carbune activ, realizat din nuca de cocos, ii ofera un gust placut.

Consumul apei purificate nu poate elimina sarurile utile din corp, deoarece acestea se gasesc in structura celulelor. Apa indeparteaza doar ceea ce corpul incearca sa elimine in mod natural.