Airsoft este un joc de echipă care folosește replici pneumatice, electrice, pe gaz și cu arc ale armelor de foc care împușcă bile cu un calibru de 6 sau 8 mm. 

Obiectivul principal al jocului este să-ți lovești adversarul cu o bilă care de obicei nu provoacă daune. Scenariile jocului imită de obicei războiul fictiv sau istoric, operațiunile poliției sau luptele unităților paramilitare. 

În timpul jocului, trebuie respectat un set de reguli de siguranță. Cea mai importantă dintre acestea este obligația de a folosi ochelari de protecție. 

Aranjamentele detaliate privind regulile de lovire, timpul de revenire la joc, condițiile de victorie depind de tipul de joc. 

În timpul jocului, jucătorii folosesc tactici asemănătoare cu tacticile militare, dar adaptate specificului replicilor, precum raza de acțiune.

Până la câteva sute de oameni pot participa la jocurile de airsoft, ce sunt organizate de obicei în locuri singuratice cu o suprafață mare (păduri, terenuri de antrenament militar, clădiri industriale goale).

Replicile Airsoft – ce poți alege?

Replicile airsoft sunt foarte asemănătoare cu armele de foc reale și sunt adesea imposibil de distins de un necunoscător. 

Cu toate acestea, nu sunt o armă în sensul legal, deoarece energia botului unui BB nu depășește 17 jouli și este de obicei în intervalul 1-3 jouli. 

Prin urmare, înregistrarea lor nu este necesară și pot fi folosite de minori. Prețurile replicilor variază de la 200 la câteva mii de lei. Cele mai ieftine sunt din plastic, dar au putere și durabilitate slabe. 

Datorită modului în care sunt alimentate, există următoarele tipuri de replici airsoft:

Spring – modele în care trebuie să înfășori manual arcul înainte de fiecare lovitură. La acest tip de modele, ansamblul cilindru, piston și arc este folosit pentru a obține aer comprimat – arcul accelerează pistonul, care comprimă aerul din cilindru. 

Acționarea cu arc este folosită nu numai în cele mai simple replici, dar este adesea folosită în puștile cu lunetă. Pe măsură ce durabilitatea, precizia și calitatea manoperei cresc, prețul unei replici crește la câteva mii de lei.

Gaz – modele în care BB-urile se trag cu gazul pus în rezervor (cel mai des plasat în magazia replicii). Cele mai utilizate gaze sunt așa-numitele „Green gaz” (propan, care, spre deosebire de gazele speciale, nu conține lubrifianții necesari pentru întreținerea supapelor rezervorului de gaz) sau CO2.

 În acest caz, bila este accelerată ca urmare a expansiunii porțiunii de gaz dozată de supapă. Modelele acționate în acest mod au putere variabilă datorită compresiei și expansiunii gazului în funcție de condițiile de utilizare. 

La temperaturi de zero grade sau mai mici, replicile alimentate cu gaz sunt practic nepotrivite pentru utilizare.

Electrice – cele mai populare și cele mai frecvente în luptele airsoft București sunt replicile cu brațe lungi, în care arcul – printr-o roată dințată – întinde motorul, cu excepția principiului. Funcționarea este identică cu cea din cazul modelelor cu arc. 

Modelele se caracterizează prin posibilitatea „focului” continuu, raza lungă de acțiune și cadența de foc și datorită disponibilității pieselor – posibilități mari de reglare, atât de putere, cât și vizuale. O 

Arme airsoft personalizate – replici care au fost construite pe baza unor piese reale și poate fi achiziționată în mod legal.

Airsoft sau paintball – ce diferențe există?

Replicile airsoft sunt o alternativă de antrenament pentru pasionații de împușcături.  În versiunile lor de bază, aceste bile airsoft sunt mai ieftine decât foarte popularele markere de paintball care trag cu bile de vopsea. 

În favoarea airsoftului, însă, există o diferență semnificativă în prețul bilelor de vopsea care sunt mai scumpe, deoarece conțin vopsea în interior și au un calibru mai mare, procesul de producție fiind și el mai complicat. 

Dincolo de considerentele de cost, există problema realismului, deoarece jocul de paintball necesită măști care să acopere întreaga față, ceea ce face aspectul mai puțin realist. 

Practic, replica ASG în sine seamănă cu armele originale, iar singurul accesoriu obligatoriu sunt ochelarii certificați. 

1 thought on “Airsoft – un joc de strategie pe care merită să îl încerci neapărat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *