Popularitatea covoarelor chilim in decorurile minimaliste

Cu totii am auzit de stilul minimalist preferat de majoritatea persoanelor in materie de design interior, insa putini stim si ce fel de covoare se potrivesc cel mai bine acestui stil.

In ultima perioada se pare ca genul covoarelor chilim castiga detasat in fata celorlalte tipuri. Spre deosebire de alte modele de covoare de inspiratie orientala, covoarele chilim au o textura mai usoara, nefiind la fel de groase si pufoase.

Mai degraba, aceste carpete ofera o senzatie usor aspra, asemenea unei mochete subtiri.

Aspectul lor intens colorat, cu imprimeuri deosebite, dar nu exagerat de incarcate, face din acest tip de covoare alegerea perfecta pentru o casa minimalista, dar plina de personalitate

Curentul minimalist in designul interior

Un design interior minimalist implica pastrarea simplitatii si doar a acelor elemente utile, fara de care casa nu ar putea fi functionala.

Locuintele minimaliste se axeaza pe materiale cat mai naturale, precum lemnul, fierul, piatra sau chiar sticla, in combinatii simple, linii drepte si cu imprimeuri geometrice.

Minimalismul foloseste orice suprafata intr-o maniera pragmatica, creand spatii cat mai compacte si functionale.

Acest curent este din ce in ce mai popular si in randurile romanilor, care tind spre un stil de viata mai simplu, mai ordonat si orientat spre experiente, nu spre acumularea de obiecte.

Avantajele covoarelor chilim pentru o locuinta minimalista

Cantitatea potrivita de culoare si accente

Decoratiunile complexe, mobilierul Art Nouveau sau ornamentele elaborate nu fac parte, sub nicio forma, din peisajul minimalist. In schimb, un covor chilim poate reprezenta adaosul perfect intr-un asemenea decor: este un covor „plat”, cu o textura usoara, care adauga exact atat cat trebuie.

Citeste continuarea articolului aici: Popularitatea covoarelor chilim in decorurile minimaliste

Similar Articles

Comments

Cele mai populare