Cele 8 semne de avertizare ale anemiei

Una dintre dilemele asociate anemiei este ca simptomele sunt relativ comune: senzatia de oboseala, de slabiciune a corpului, o oarecare dificultate de a gandi la capacitate maxima. Toate sunt relativ vagi. – Dr. Allen NissensonSemnele de avertizare ale anemiei nu sunt cunoscute de foarte multe persoane, in ciuda faptului ca anemia bazata pe deficienta de fier este una dintre cele mai comune si subtile forme ale afectiunii. Corpul uman are nevoie de fier, acesta fiind esential in productia de eritrocite sanatoase.

Fara fier, corpului ii este greu sa formeze celulele sangvine – insemnand ca pierderile de sange in urma taieturilor sau a ciclului menstrual la femei ar putea facilita aparitia unor complicatii.

Lesne de mentionat, chiar si fara pierderi de sange, anemia poate afecta negativ viata de zi cu zi a unei persoane. „Sangerarea este una dintre cele mai comune cauze pentru aparitia deficientei de fier, pentru ca, in momentul sangerarii, corpul pierde multe dintre acele eritrocite care contin fier,” spune profesorul in stiinte medicale, Dr. Allen Nissenson.

Prin urmare, este bine sa cunoastem semnele anemiei pentru a ne pune in tema, pentru a ne asigura ca primim un diagnostic si un tratament adecvat din timp, putand astfel sa prevenim orice fel de complicatii.

Iata cele 8 semne de avertizare ale anemiei

1. Oboseala
Conform Institutului National de Cardiologie, Pneumologie si Hematologie, „Cel mai comun simptom pentru toate tipurile de anemie este oboseala (extenuarea). Oboseala apare deoarece corpul nu mai are destule eritrocite pentru a transporta oxigenul catre multitudinea de organe.”

Foarte multe persoane se pot simti obosite din multiple motive: stres, boala sau alte afectiuni. Dar oboseala resimtita de persoanele anemice este foarte diferita de cea pe care altii ar putea sa o simta dupa o noapte nedormita. Cei care sufera de anemie raporteaza de multe ori ca se simt obositi 24/7. Daca starea de extenuare, moleseala incepe sa iti afecteze viata, s-ar putea ca anemia sa fie de vina, iar vizita la medic devine obligatorie.

2. Membrane palide

Citeste continuarea articolului aici: Cele 8 semne de avertizare ale anemiei

Similar Articles

Comments

Cele mai populare