Cele 10 nivele de constiinta

Multitudinea de traditii spirituale si exoterice au ajutat la stabilirea nivelelor de constiinta. Sistemul de mai jos propune 10 niveluri diferite:1. Nivelul fizic de constiinta

La primul nivel de constiinta, va identificati in totalitate cu taramul fizic si material. Sunteti intruchiparea mediului dumneavoastra extern, cu toate aspectele lui pozitive si negative. V-ati internalizat valorile vaste ale societatii si va definiti ca persoana in functie de succesul material si de statut.

Daca nu aveti succes sau sunteti mai saraci, acceptati lucrurile asa cum sunt si credeti ca eforturile dumneavoastra catre succes vor da intr-un final roade.

2. Sunetele din interior

Atunci cand transcendeti catre urmatorul nivel de constiinta, incepeti sa simtiti taramul material si existenta sa precum o deziluzie. Incepeti sa va identificati mai putin cu realitatea externa si materiala si incepeti sa priviti launtric.

Va petreceti mai mult timp singuri, simtind ca stilul de viata rezultat in urma banilor si consumerismului nu va mai afecteaza atat de mult. Va simtiti atrasi de cunoasterea propriei persoane.

Incepeti sa distingeti diferenta dintre sex si iubire, precum si dintre putere superficiala si putere reala.

3. Iesirea in lumina

La cel de-al treilea nivel, deveniti mult mai sensibili. Incepeti sa simtiti lucrurile mai in profunzime. Va permiteti sa plangeti si sa treceti prin experiente dureroase. Va puneti intrebari filozofice si va dezvoltati sensibilitatile artistice.

Incepeti sa intelegeti relatia dumneavoastra adevarata cu viata, cu entitatea fizica, energia sexuala si creativitatea. Incepeti sa empatizati cu persoanele din jur, simtind ceea ce ei simt.

Incep sa devina mai clare pentru dumneavoastra conceptele de fiinta umana, de prieten adevarat si de vecin si incepeti sa actionati in functie de propriile valori.

4. De la pasiv la activ

Precum faceti tranzitia  catre cel de-al patrulea nivel de constiinta, v-ati transformat intr-un individ iar rolul dumneavoastra in viata devine activ. Luati propriile decizii  si alegeti cum ati dori sa arate viata dumneavoastra de acum incolo.

Va alegeti prietenii si situatiile in functie de propriile valori, de care sunteti mai siguri acum. Va exercitati propria influenta asupra gandurilor si sentimentelor pe care le aveti, manipulandu-le pentru a servi proprilor valori si pentru a va ajuta sa deveniti cine va doriti.

Incepeti sa acordati mai multa atentie si sa reusiti sa atingeti starea de control de sine, fiind constient de fiecare gand si actiune care va definesc.

5. Echilibrul interior

Pana sa ajungeti la nivelul 5, ati reusit deja sa va schimbati stilul de viata in conformitate cu ceea ce este mai bun pentru dumneavoastra. Ati renuntat la obiceiurile nocive.

Va tratati corpul si mintea cu respect si mentineti o armonie si un echilibru cand vine vorba de regimul zilnic. Ati incetat sa mai traiti pentru admiratia si acceptarea altor persoane si ati inceput sa traiti pentru dumneavoastra.

Citeste continuarea articolului aici: Cele 10 nivele de constiinta

Similar Articles

Comments

Cele mai populare