Aplica principiile Montessori pentru a decora camera copilului

Cu siguranta iti doresti tot ceea ce este mai bun pentru copilul tau si vei face orice pentru a-i satisface atat nevoile cat si dorintele. Dar cum procedezi cand vine vorba de amenajarea camerei celui mic?


Cel mai probabil te vei lasa condus de instinct si vei achizitiona o sumedenie de accesorii si obiecte de mobilier care iti ofera senzatia de confort, insa nu tot ceea ce tu consideri a fi comod este si corespunzator pentru copii.

Inainte de a decora camera copilului este necesar sa te informezi pentru a nu da gres si a face o investitie pe care utlerior o vei regreta.

De pilda ai auzit de principiile Montessori si amenajarea camerei conform lor? Aceasta filosofie are drept scop dezvoltarea capacitatilor copilului intr-un mediu cat mai adecvat.

Chiar daca metoda a fost dezvoltata acum mai bine de 100 de ani, ea este diferita fata de abordarea traditionala a educatiei. Obiectivele acesteia sunt dezvoltarea sinelui ca individualitate, dezvoltarea fiintei sociale si consolidarea personalitatii mature.

Pe scurt, filosofia Montessori te incurajeaza sa permiti copilului sa gandeasca si sa actioneze independent.

Astfel, in concordanta cu ideile educatiei Montessori, au fost create anumite reguli de amenajare a camerei copilului, care se bazeaza pe functionalitate si minimalism.

Metoda Montessori cauta sa le puna la dispozitie celor mici medii ideal amenajate, care le ofera libertatea sa actioneze in concordanta cu ceea ce simt si gandesc.

Daca te-am facut curioasa, iata mai jos cateva sugestii care te vor ajuta sa decorezi camera copilului dupa principiile Montessori!

Alege un pat care este la nivelul podelei

Citeste continuarea articolului aici: Aplica principiile Montessori pentru a decora camera copilului

Similar Articles

Comments

Cele mai populare