4 motive pentru care ne alegem prietenii

De multe ori am sentimentalizat prieteniile noastre. Ne iubim prietenii si ne dorim sa credem ca legaturile pe care le cream sunt spontane si apar datorita destinului.Desi ceea ce am spus mai devreme este adevarat intr-o oarecare masura, prietenia are si o latura practica. Cautam numai anumite persoane pentru a gasi sustinerea sociala pe care o dorim.

Ne construim anumite relatii de prietenie cu un scop, chiar daca suntem constienti de acest lucru sau nu. Precum este prezentat in video-ul „The Purpose of Friendship” (Scopul Prieteniei), creat de The School of Life, exista anumite componente ale relatiilor noastre care le ajuta sa ramana incitante si distractive in timp.

Iata 4 solutii ce ne vor ajuta la crearea unor prietenii satisfacatoare si de lunga durata:

1. Avem nevoie de inspiratie si motivatie

Va simtiti atrasi de persoanele cu scopuri in viata asemanatoare de ale dumneavoastra? Bun – asta inseamna ca sunteti extrem de hotarati sa vi le atingeti! Sustinerea sociala reprezinta o componenta esentiala in indeplinirea sarcinilor dificile.

Din acest motiv ne implicam in pastrarea unor diete in acelasi timp cu alte persoane, alergam in grup si invatam cu alte persoane. Un individ cu valori similare, cu aceeasi mentalitate, ne poate ajuta sa ramanem pe calea cea buna in ceea ce priveste viata personala. Ne cautam prieteni cu o gandire morala asemanatoare, dorind sa o mentinem – sau sa o imbunatatim, si in acelasi timp imbogatindu-ne propriul caracter.

Totodata cautam persoane care portretizeaza si pun in aplicare calitatile pe care noi le admiram cel mai mult – fie acestea ambitie, creativitate sau bunatate. Precum a spus Oprah Winfrey, „Inconjurati-va cu oamenii care va vor inalta”.

2. Avem nevoie de un canal prin care sa ne procesam propriile emotii

Ati observat ca atunci cand vorbiti cu voce tare despre probleme personale reusiti sa le vedeti si dintr-o alta perspectiva, una mai menevrabila? Prin discutarea problemelor noastre reusim sa le identificam din punct de vedere mental si sa le privim dintr-un alt punct de vedere.

Daca aveti parte de un mediu ce va permite sa faceti asta, ati gasit un lucru extrem de valoros. Atunci cand ne expunem problemele, suntem capabili sa le vedem si partea realistica si sa le gestionam intr-o maniera practica si terapeutica.

Citeste continuarea articolului aici: 4 motive pentru care ne alegem prietenii

Similar Articles

Comments

Cele mai populare